Manual de l’estudiant de 2n BAT (2a part)

Per Laura López i Clara Esteve

Uff… he d’estudiar però tinc un cumple.

Uff… he d’estudiar però he quedat amb els amics.

Uff… he d’estudiar però tinc molta son.

I què fareu? Per no sentir-vos culpables us direu que ja estudiareu demà. Problema? El problema no en seria cap si no diguéssiu això en els propers 4528796314587 dies.

La setmana d’exàmens s’allargarà més que un xiclet Boomer.

El primer dia anireu tots motivats a l’examen de primera hora. Agafareu el bolígraf i començareu a sentir tots els sorolls que no havíeu sentit en la vostra vida: el nen que plora perquè no li agrada la papilla de fruita, el colom que acaba de decidir que pondrà ous a la finestra del costat i el tic-tac del rellotge, que corre amb una pressa sospitosa.

Fotografia 1

Us farà molta gràcia veure les cares dels vostres companys, que es nota que tampoc han passat una nit agradable pels ulls injectats de sang de no dormir guarnits d’unes marcades bosses a sota. I això us consolarà, com també veure que ja els és igual com van vestits, si en xandall, sense maquillar o amb el jersei del pijama sota la jaqueta.

La part bona és que tindreu temps, així que…calma. Penseu abans de respondre i respireu de tant en tant. Tot i que sempre acabareu abans, ja que us voldreu treure de sobre com més aviat millor aquell coi d’examen.

Amb-la-calma amb-la-calma us adonareu que ja porteu la meitat dels exàmens i milions de neurones que volen morir. Els últims dies necessitareu fer un sobreesforç: que ja quasi està, va que ja no queda res, només un esprint final…

I al sortir de cada examen: merda, suspenc! Però seguit del teu “merda, suspenc!” sentireu darrera vostre molts altres “merda, suspenc!”, i això us farà sentir molt reconfortats. Com si almenys us sentíssiu inclosos dins d’aquest gran problema de la societat, el problema del “merda, suspenc!”.

I per fi… haureu acabat… la ditxosa setmana d’exàmens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Que sí, que sí, que ja podreu dormir sense somiar en guerres de Cuba ni en els maleïts enzims! Tan bon punt us reparteixin els exàmens, es donarà per començat el ritual de les calculadores, en les quals intentem trobar qualsevol error del professor a l’hora de comptar. Però…

Us arribaran les notes del primer trimestre. L’única cosa aprovada: l’hora del pati.

Però bah, ja estudiareu per Nadal, ja tindreu molts dies per recuperar aquesta xapussa.

Per Nadal…

PER NADAAAAAAL??????????????????????? Sí, com diu algú que tots sabem…: ma padrina en bicicleta.Fotografia 2

Com a molt, l’única cosa que podreu aprendre-us per Nadal serà la cançó per fer cagar el tió.

Va, i any nou, vida nova, diuen, oi?

Sí, any nou significa que heu d’acabar el Treball de Recerca d’una vegada per totes, perquè el primer dia en tornar de vacances l’haureu d’entregar sens falta. Així que unes bones dosis de cafè o dels apreciadíssims Red Bulls, de bona música i de força de voluntat. L’acabareu, com sigui, però l’acabareu. L’anireu a imprimir, i quan sortiu de la copisteria amb el TDR a les mans somriureu als vianants com un nen menjant-se un Ou Kinder. Però hi haureu de tornar, perquè segur que revisant-lo en paper trobareu algun error imperdonable. I com que la tinta és barata! Un cop amb la còpia bona i definitiva anireu pel carrer com si portéssiu a les mans una bomba a punt d’explotar.

Fotografia 3El TDR no vol sentir-se sol i, per tant, l’acompanyaran més exàmens. Allò d’escriure apunts amb lletra mona, ben endreçadets i en colorets ha passat a la història. A estudiar com sigui. I aprofiteu els fulls del TDR que no van servir.

I què fareu? Doncs estudiar entre classes o a les hores lliures (o durant les classes, perquè mentir-nos, eh…), i resar a la Mare de Déu santíssima i a tots els Sants que ens sapiguem perquè us emparin d’aquest calvari.

I us fareu una llista negra on incloureu els linkers, la generación del 27, els problemes d’optimització i Descartes que posa nerviós de tant dubtar.

Però tranquils, no sereu els primers ni els últims a passar per aquesta experiència, que no ha fet més que començar.

Any nou, vida nova… Bé, que la sort estigui sempre de part vostra.

A part d’aquests petits consells, només ens queda dir-vos:

 Anims

Categories: Redacció digital | 1 comentari

Navegació d'entrades

One thought on “Manual de l’estudiant de 2n BAT (2a part)

  1. Lídia

    Noies, l’enhorabona!!
    Molt encertat.
    I encara que passin els anys, veig que hi ha coses que no canvien gens!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: