Com compaginar estudis i altres activitats

Per Marta Maduell

Salutacions a tots els lectors de la revista de l’escola,

Abans que res, em vull disculpar per no escriure durant tot aquest temps, però he estat molt enfeinada amb totes les coses que faig i el dia té 24 hores i, malauradament, no el podem ampliar.

Doncs avui, us parlaré precisament d’això, de com compaginar aquests estudis escolars amb altres activitats.

Bé, està clar que hi ha uns estudis que són obligatoris, que són fins a acabar la secundària, així que t’agradi més o menys aquests estudis els has de tenir. Però moltes persones, a més dels estudis escolars, busquem alguna altra activitat (ja sigui futbol, dansa, tennis, bàsquet, música, pintura, patins, etc.) que ens agradi i acabi de completar una mica el nostre temps lliure.

Jo crec que compaginar tot això no és difícil sempre que hi hagi un gran sentit de l’organització en aquesta persona i estigui disposada a renunciar a algunes coses (com mirar la televisió o sortir amb els amics) en alguns moments que sigui necessari.

D’altra banda, també és molt important que les activitats extraescolars t’omplin i t’agradin, si no, en moments d’estrès com la setmana d’exàmens o coses per l’estil, no podries tirar endavant i acabaries deixant-ho tot.

Per exemple, aquest trimestre a mi m’han coincidit la setmana d’exàmens de l’escola amb la del Conservatori, i entre una cosa i l’altra he tingut 17 exàmens en 5 dies. Si no fos perquè la música em torna boja, probablement ho hagués deixat perquè, el que deia abans, hi ha moments en què has de renunciar a coses o t’atabales, i per això és tan important l’elecció de l’instrument (instruments en el meu cas) o de l’activitat que vulguis fer, perquè si no t’enamora el que fas, no estàs disposat a sacrificar-te del tot en alguns casos.

Així que vull animar a totes les persones a fer coses, a tenir una vida molt activa, però sobretot que siguin coses que agradin i que us facin gaudir de la vida.

Una abraçada a tots i fins al proper article!

Categories: Però tu vols viure de la música?, Redacció digital | 1 comentari

Navegació d'entrades

One thought on “Com compaginar estudis i altres activitats

  1. lidiacastro13

    Molt bon consell, Marta!! Es pot aplicar tant als adolescents com als adults… És evident que quan una persona té una vida molt activa, sempre ha d’acabar renunciant a alguna cosa, però és essencial gaudir de les coses que es fan, si és així, l’èxit està assegutat!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: