Els piercings i tatoos

Per Lídia Hernández

Els piercings i els tattos són modificacions corporals que s’han anat posant de moda en alguns  moments de la història, i ara al segle XXI tornen a estar-hi. Però no només s’ha fet, i es fa, per moda i estètica (simplement per tenir un tret característic que els diferenciï de la resta de persones), sinó que també són representatius i es practiquen per modificar l’aspecte tradicional del cos en algunes cultures i religions des de fa centenars d’anys.

Un piercing és una perforació en una determinada part del cos per posar-hi, normalment,  una arracada. Aquestes perforacions es poden fer a totes parts del cos, però les més comunes són al nas, a la llengua, al llavi, a la galta , a la cella, a l’orella, al clatell o al melic. Fer-se un piercing pot comportar problemes de salut, infeccions, malalties, ja que no és una cosa natural del cos i aquest pot reaccionar de forma negativa.

Un tattoo són dibuixos que es fan a la superfície del cos amb tinta, i de forma permanent (només es poden treure amb làser); per això s’ha de pensar bé abans de fer-se’n un, si de veritat es vol fer i, si és així, a quin lloc i què es desitja. Els tattoos, al fer-los amb agulles, també poden comportar alguna malaltia o infeccions.

Tant els piercings com els tattoos no estan gaire ben vistos per molta gent, perquè condiciona l’aspecte físic de la persona i troben que no és una cosa bonica, o bé, com que no és natural del cos, creuen que no és bo i per això no s’hauria de portar; però  aquests són formes de demostrar la ideologia, els gustos i el caràcter de la persona que els porta, i per això no se li hauria de donar tanta importància i pensar que algú pot ser un lladre, una mala persona, fer-te mal… pel sol fet que li agradin els piercings o els tattoos.

A l’hora de treballar acostuma a ser un impediment perquè, normalment, quan es contracta algú que ha de treballar de cara al públic, es vol que doni una bona imatge, i es pensa que una persona que en porta no la dóna, i per això no accepten piercings ni tattoos, o com a mínim, volen que no siguin visibles. Però, perquè una persona porti piercings o tattoos, no canviarà el seu rendiment i l’eficàcia a l’hora de treballar; treballarà igual que qualsevol altra persona que no en porti. A la fi, tenim certa llibertat i cadascú pot fer el que ell vulgui amb el seu cos, i a això no se li hauria de donar tanta importància, ja que no afecta les persones que t’envolten, afecta a un mateix.

 

Categories: Redacció digital | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: