La relació dels nens i el seu entorn

Per Maria Roig Figueras

Els pares són els primers mestres dels nens, però no són els únics. Les mainaderes, professors, veïns , entrenadors atlètics i els avis també hi tenen influència. Gairebé tots estan afectats per la qualitat i l’estabilitat de les relacions que tenen amb els adults en la seva vida. Els nens aprenen molt durant els seus primers anys de vida: aprenen a respectar els altres, el que és bo i dolent i com portar-s’hi bé. Totes les persones poden enfortir el seu aprenentatge i influenciar el seu desenvolupament al llarg del temps.

Un nen que es troba amb persones que tenen experiències estimulants i relacions estables es convertirà en un adult bondadós i segur de si mateix i es podrà incorporar fàcilment a la societat. D’altra banda, si el nen està envoltat de violència, maleses o se li priva d’estímuls emocionals o intel•lectuals, serà més difícil.

Hi ha algunes preocupacions que poden aclaparar fins als pares més afectuosos, i la tristesa i la desesperació poden ser la causa que els pares descuidin els seus fills. Avui en dia, els pares estan tractant de cuidar els seus nadons i treballar a la mateixa vegada, no com abans que els pares (més la mare que el pare) sols tenien atenció pel fill i no anaven a treballar, ja que la seva feina era cuidar del fill. Però això no hauria de succeir.

En conclusió, els nens progressen quan els seus pares progressen. I els pares progressen si viuen en comunitats que ofereixen suport a les famílies. Tots podem jugar un paper positiu.

Categories: Redacció digital | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: