Lorde

Per Manel Franquet

LordeRoyalsAlbum1Segurament a la majoria us sonarà aquest nom, però per als qui no, us puc dir que és la cantant de Royals. Ara sabeu qui és, oi?

Ella, Maria Lani Yelich-O’Connor, coneguda popularment com a Lorde, és una cantant de tan sols 17 anys, que ja ha tret el seu primer àlbum, anomenat Pure Heroine, del qual us parlaré a continuació.

Sense haver arribat a la majoria d’edat, Lorde ja té 2 Grammys a la butxaca, superant en aquesta edició a artistes com Katy Perry o Bruno Mars.

Però, què té d’especial la Lorde? Que és diferent. Així de clar i fàcil. Indubtablement, ha aconseguit el que, que jo sàpiga, ningú mai no ha aconseguit. Les seves lletres impecables tenen una maduresa poc comuna comparada amb moltes de les cançons que surten avui dia, de qualitat dubtable però de gran èxit comercial.

Quan vaig escoltar per primer cop Pure Heroine, us puc assegurar que era un disc avorrit, sense ritmes forts ni grans tornades. I és que tens la sensació que cada paraula pronunciada té un sentit, tot té un perquè.

Les lletres, com he dit, no són comunes, Lorde vol fer una crítica a tots els luxes, famosos, entre altres, que destaquen avui dia. Sembla que vulgui posar-se tot el món en contra. I és aquí on trobo que l’artista destaca: té tan sols 17 anys, una carrera recentment començada i sembla que no vulgui ni la fama, ni els diners ni res de tot això. I sincerament, ja tocava alguna cosa així, perquè trobo que la música empitjora per moments, els ritmes es repeteixen i les lletres cansen.

Pure Heroine és un àlbum que combina Art pop, Synthpop, electrònica i minimal, a més del toc especial de la cantant.

Ritmes quasi desconeguts, lletres cuidades fins a l’últim detall, grans èxits i, el més fort, tot fet per una noia de 17 anys.

Us recomano, a part de Royals, que escolteu Ribs i Team, sense oblidar Buzzcut Season, una cançó molt fosca i Tennis Court, un tema on es juga molt amb els sintetitzadors i s’aconsegueix una mescla molt trencadora. Per altra banda, també podeu trobar White Teeth Teens, amb un cor de veus fantàstic que realcen al màxim una cançó que sembla de bressol.

En definitiva, val la pena escoltar el primer del qual estic segur serà un dels molts àlbums que traurà aquesta magnífica cantant.

Categories: Magazine | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: