La importància d’un bon professor

per Marta Maduell

En el món de l’aprenentatge sempre ha estat i seguirà sent molt important el paper del professor. El món de la música no n’és una excepció, així que el professor també té un paper clau perquè puguis créixer com a músic.

Per començar, un cop ets dins del món de la música pots patir molts daltabaixos (desmotivacions, moments d’estrès,  no ser comprès, etc.) i sempre necessites algú que estigui al teu costat per comprendre’t i ajudar-te a superar-ho i continuar endavant. En alguns casos, la família no et fa costat, especialment si ells no pertanyen al món de la música perquè els costa comprendre’t i no saben com actuar per animar-te. Els teus amics et poden intentar ajudar, però què millor que un bon professor amb experiència que et pugui animar?

És molt important tenir una bona relació amb el teu professor i que us entengueu al màxim entre vosaltres. Hi ha setmanes que no podràs practicar gaire el teu instrument, que estaràs desanimat o que no voldràs tocar perquè no t’agraden les peces que ell t’ha triat. Per això, és clau que tingueu confiança i que tu li puguis explicar amb tota la tranquil•litat del món el que et passa i què vols.

D’altra banda, també és molt important que el professor conegui bé l’instrument i que sigui molt professional. Encara que per això no cal patir, perquè normalment se’n cuiden ja les acadèmies a les que vas, però, en el cas que vulguis fer classes particulars per la teva banda, sí que s’han de tenir en compte aquests factors.

Jo, personalment, he tingut professors amb qui m’hi he entès i professors amb qui no m’hi he entès tant, i us puc assegurar que per millorar i créixer com a músic és clau entendre’t amb el teu mestre per poder aprendre com cal.

Categories: Però tu vols viure de la música?, Redacció digital | 2 comentaris

Navegació d'entrades

2 thoughts on “La importància d’un bon professor

  1. Gran article dedicat als enormes professors que he tingut.
    Marta Maduell

  2. Jaume O

    És importantíssim que hi hagi empatia entre alumne/a i professor/a, sobretot els primers anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: