Contradiccions

Per Aina Romeu

Ja fa 30 anys que Amancio Ortega, un home no molt ric en aquell temps, va decidir muntar una botiga de roba. Aquest home, uns quants anys després, ja tenia 6249 botigues repartides per tot el món. Ara, aquesta indústria genera 128.315 llocs de treball i 3071€ de beneficis bruts. Aquestes botigues (les més conegudes són Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & bear, Bershka, Oysho, kiddy’s class o Stradivarius) són totes tèxtils i de preu normal.

L’empresari Amancio Ortega, nascut a la Coruña, va muntar  la seva primera botiga al 1963 i al 1985 la seva empresa Inditex ja va sortir fora d’Espanya.

Fa un temps es va denunciar Inditex per tenir treballadors a Àsia explotats, els quals treballen  en condicions  deplorables i amb uns salaris de misèria. Amancio Ortega, per defensar-se,  va dir que es tractava d’una situació excepcional;  la resposta de l’advocada  fiscal va ser: “si nosaltres podem rastrejar la cadena de producció, Inditex també ho pot fer”.

Aquets fets son il·legals i, per molt que Inditex defensi la seva posició inventant-se excuses, crec que s’hauria de penalitzar greument i hi haurien d’haver unes grans conseqüències per aquets actes. No pot ser que una empresa poderosa, famosa i respectable com és Inditex s’aprofiti dels nens i les persones sense recursos per fer-les treballar moltes hores, en condicions infrahumanes i amb uns sous que no arriben al salari mínim.

Aquest cas ja es va tancar, però crec que s’hauria de tornar a obrir, ja que no ha rebut el càstig corresponent i, així, no és difícil que ho torni a fer. Es va aprofitar de les condicions dels països pobres. Aquesta actitud d’Amancio Ortega és imperdonable, i potser si deixéssim de comprar durant un temps a les botiges Inditex, s’adonaria que aquesta actitud no és correcta.

Categories: Redacció digital | Etiquetes: , | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: